Usein kysyttyä työpaikoista

Alta löydät muutamia työnhakijoiden meiltä useimmin kysymiä kysymyksiä.

Miten VR Groupiin haetaan töihin tai koulutukseen?

Työpaikka- ja koulutushaut julkaistaan kohdassa avoimet työpaikat. Kun löydät sinua kiinnostavan tehtävän, voit hakea sitä täyttämällä hakemuksen rekrytointijärjestelmän kautta.

Koulutushaku tarkoittaa sitä, että tiettyihin tehtäviin (konduktööri, veturinkuljettaja, ratapihatehtävät) rekrytoimme henkilöt koulutuksen kautta. Täyttämällä sähköisen hakemuksen rekrytointijärjestelmässämme hakemuksesi on mukana haussa. Koulutuksen toteuttaa Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy - KRAO.

Mistä löydän VR Groupin työpaikkailmoituksia?

Julkaisemme ulkoiset haut kohdassa avoimet työpaikat. Lisäksi julkaisemme useimmat hakuilmoitukset erilaisissa sähköisissä työnhakukanavissa, Twitterissä, LinkedInissä  sekä joissakin tapauksissa lehdissä.

Voinko jättää hakemuksen sähköpostin kautta suoraan rekrytoivalle esimiehelle?

Hakemusten hallinnan vuoksi kaikki valinnat tehdään rekrytointijärjestelmän kautta. Järjestelmän ulkopuolisia hakemuksia ei valitettavasti voida ottaa huomioon valinnoissa.

Voinko hyödyntää LinkedIn-profiiliani hakemisessa?

Kyllä voit. Halutessasi voit hakea LinkedIn-profiilisi tiedot hakemuksen pohjaksi. Klikkaa hakulomakkeen LinkedIn-painiketta ja kirjaudu sen jälkeen sisään LinkedIn-tunnuksillasi. Jatka sen jälkeen hakemuslomakkeen täydentämistä. Huomioithan, että LinkedInistä tiedot kopioituvat sinne täyttämäsi kielen mukaisesti.

Miten hakuprosessi etenee?

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat sähköpostiisi viestin hakemuksesi tallentumisesta järjestelmään. Kaikki hakemukset käydään läpi huolellisesti. Hakemuksen perusteella soveltuvimmat henkilöt kutsutaan haastatteluihin, minkä jälkeen useimpien tehtävien kohdalla valitaan soveltuvuusarviointiin kutsuttavat ehdokkaat. Ennen lopullista valintaa jokaisen hakijan on läpäistävä työhöntuloterveystarkastus. Hakuprosessin eteneminen vaihtelee hieman haetusta tehtävästä riippuen.

Mitkä ovat valintakriteerinne?

Jokaiseen työtehtävään on erilaiset valintakriteerit, jotka mainitaan työpaikkailmoituksen yhteydessä. Arvostamme työntekijöissä tavoitteellisuutta ja vastuullisuutta sekä kykyä tehdä yhteistyötä ja uudistua.

Miten pääsen työharjoitteluun VR Groupiin?

Osan korkeakoulujen työharjoittelupaikoista ilmoitamme kohdassa avoimet työpaikat. Jos tarjolla ei ole juuri tällä hetkellä sinulle sopivaa harjoittelupaikkaa, voit jättää avoimen hakemuksen tai olla yhteydessä kyseisen liiketoiminnon henkilöstökoordinaattoriin.

Haluaisin tehdä opinnäytetyön VR Groupille. Kehen voin olla yhteydessä?

Vapaista opinnäytetyöpaikoista ilmoitamme kohdassa avoimet työpaikat.

Haluaisin kesätöihin VR Groupiin. Otatteko kesätyöntekijöitä?

Palkkaamme kesätyöntekijöitä. Ensimmäiset kesätyöpaikat tulevat haettavaksi avoimet työpaikat -sivulle yleensä helmi–maaliskuussa. Uusia paikkoja tulee hakuun pitkin kevättalvea, joten jos olet kiinnostunut kesätöistä VR Groupissa, seuraa ilmoitteluamme.